Dags att byta till sommardäck!

Ja, i alla fall snart. Från 1 april finns inte längre något krav på att köra med vinterdäck, men från 15 april är det olagligt. Många verkstäder erbjuder drop-in-tider för däckbyte, men tänk på att vara ute i god tid, för det brukar vara högt tryck under dessa veckorna.

Här är alla datum du behöver ha koll på >

OBS! Med anledning av coronavirusets utbrott, har Transportstyrelsen gett uppskov med däckbyte. Du får köra med dubbdäck fram till och med 30 april 2020. Läs mer på Transportstyrelsens webbplats.

På verkstan får du en exakt injustering och anpassning av däcken på din bil. De går också igenom hur dina däck mår och tipsar om när det är dags att byta ut de gamla däcken. Där kan du även få hjälp att välja nya däck som passar just din bil. En annan stor fördel att byta däck på verkstan är att de flesta också erbjuder däckhotell. Då vet du att dina däck blir korrekt förvarade för längsta hållbarhet.

Om du tillhör dem som byter däcken själv på din bil, så har vi satt samman en liten guide där du själv kan bedöma hur dina däck mår, och vad du behöver tänka på när det är dags att köpa nya.

Guide: Välj rätt däck till din bil

Däck är en ganska stor utgiftspost och genom rätt förvaring, så kommer dina däck att hålla längre. Om du väljer att förvara din däck hemma, tänk på det här >

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s