Guide: Köpa begagnad bil

Del 1. Gör en grundlig research

Att köpa bil kan vara ett känslomässigt beslut. Det krävs att man tänker igenom både budget och gör en bra research.

Sätt en budget

Att sätta en budget är avgörande för att veta vilken typ av bil du har råd med. Att köpa bil är ett emotionellt beslut för många av oss och det är lätt hänt att man låter känslorna styra. När du väl står där hos bilhandlaren kanske du ser en bil du blir förälskad i, köper den och hamnar i finansiellt trubbel inom bara några månader.

Så, innan du börjar din research, ta dig tid att arbeta fram en realistisk budget. Och håll dig sedan till den, oavsett vad. Det finns bra verktyg på nätet du kan använda för detta, till exempel konsumentverkets oberoende tjänst Bilsvar. När du väl har hittat din prisnivå är det dags att börja leta.

Gör din research

Leta efter så många begagnade bilar du kan som passar in i din prisklass. Föredrar du ett speciellt bilmärke, ha det i åtanke. Att köpa bil är ett stort beslut, du behöver vara nöjd för att kunna rättfärdiga det.

Hitta din begagnade bil på DasWeltAuto.se

När du hittat tillgängliga bilar som passar just dig är det dags att göra research kring saker som kan tynga din budget, som till exempel:

  • Ekonomi
  • Däckpriser
  • Servicekostnader
  • Kostnader för reservdelar
  • Typ av bränsle
  • Vanliga fel och tillhörande kostnader
  • Recensioner, ranking och säkerhet
  • Försäkringskostnader

Det finns fler saker att lägga till listan men detta är de mest grundläggande sakerna du behöver veta innan du går vidare till nästa steg i köpprocessen.

Förutom finansieringen varje månad behöver du räkna på hur stor effekt de andra kostnaderna kommer att ha på din budget. Ska du köpa en begagnad bil med stora däck, en stor motor, mer sällsynta reservdelar osv behöver du räkna in de kostnaderna i din månatliga budget. När du väl har hittat en bil som passar din smak och budget är det dags att gå vidare till nästa steg och fundera över om du ska köpa bilen privat eller hos en återförsäljare. Det kommer vi att ta upp i nästa inlägg.

Lästips: Bra saker att veta när du ska köpa begagnad bil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s